nedelja, 25. junij 2006

Matej Accetto, 6/25/2006 09:52:00 dop. (trajna stran objave)

Zabavni svet prava - sedmič

Tokratna nedeljska objava ima dva dela.

1.

Za anglofilske ljubitelje pravnega humorja bo morda zanimiva naslednja spletna stran s priročnim naslovom Legal Humour. Stran je še kar zabavna in niti ne vsa namenjena "klasičnemu" humorju.

Tako lahko na strani denimo najdete povezavo na nekatere izmed duhovitejših citatov že omenjenega nekdanjega angleškega superzvezdnika pravnih zelenic Lorda Denninga - po mojem mnenju nekateri izmed njih sploh niso humorni, ampak zgolj domiselni in doživeti.

In, v luči preteklih razprav, tudi "resno" razpravo o humorju in pravu.

2.

Mimogrede pa sem se spomnil, da "dolgujem" še eno pojasnilo v zvezi s preteklimi objavami.

V drugi številki te nedeljske rubrike sem med drugim omenjal sodbo Kozinskega, v katero je namerno tu pa tam skril več kot 200 navedb filmskih naslovov.

Upam, da vam je bil opis všeč. Ne vem pa, če ste opazili, da sem vanj na enak način tudi sam "skril" nekaj filmskih naslovov. To sem namerno storil v naslednjih dveh odstavkih:

Za tiste, ki znate držati dih vsaj 46 minut in se kot reševalci radi skušate do konca in naprej, je tu izvirno besedilo sodbe v zadevi US v. Syufy, v kateri lahko sami poskusite najti navedene naslove filmov.

Filmski samorastniki, ki jih v vrtincu prihajajočih izpitov ovira zvenenje v glavi, pa si lahko pomagajo z objavo iste sodbe v eni pravnih revij, v kateri so naslovi že podčrtani. Ta verzija lahko služi tudi kot kontrolna verzija za tiste, ki jih je na klancu iskanja zagrabil nemir.

Ste opazili? Koliko filmskih naslovov se tu skriva? Kot posebno bonus vprašanje pa še: Kateri film na seznamu je vsiljivec? Odgovore lahko objavite med komentarji.

(Prejšnje objave iz te nedeljske rubrike: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

Oznake:


Komentarji:

Kot vse kaže, še ni pravi čas za tovrstne kvize.

Filmov je po mojem zapoznelem štetju deset, spodaj pa so označeni s povezavami, ki vas peljejo na ustrezno stran kataloga imdb.com.

"Za tiste, ki znate držati dih vsaj 46 minut in se kot reševalci radi skušate do konca in naprej, je tu izvirno besedilo sodbe v zadevi US v. Syufy, v kateri lahko sami poskusite najti navedene naslove filmov.

Filmski samorastniki, ki jih v vrtincu prihajajočih izpitov ovira zvenenje v glavi, pa si lahko pomagajo z objavo iste sodbe v eni pravnih revij, v kateri so naslovi že podčrtani. Ta verzija lahko služi tudi kot kontrolna verzija za tiste, ki jih je na klancu iskanja zagrabil nemir."

Vsiljivec je seveda V vrtincu, ki je ameriški film, vsi drugi pa so slovenski.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?