sreda, 21. junij 2006

Matej Accetto, 6/21/2006 10:53:00 dop. (trajna stran objave)

Varuh sooča z diskriminacijo

Varuh človekovih pravic konec junija začenja s serijo seminarjev o diskriminaciji. Na spletni strani sta na seznamu seminarjev že/še na voljo prijavnici za predstavitev seminarja 26. junija in za prvi seminar dan kasneje o "evropskem pristopu k diskriminaciji" (upam sicer, da bo govora o evropskem pristopu k pregonu diskriminacije).

Mimogrede: glede na to, da je včeraj popoldne pisarna Varuha prek e-pošte delala ponovno reklamo za seminarja, bodo morda - kljub svojevrstnemu "elitizmu" prijavnice - rade volje širše tolmačili, kdo so predstavniki civilne družbe, ki se seminarja lahko udeležijo. (Nenazadnje bi drugačna drža že mejila na diskriminacijo.) Pa še to: za oba seminarja je rok prijave po novem do jutrišnjega poldneva.

Ko sem že omenil prijavnico - ta med drugim prijavljajoče predstavnike institucij sprašuje tudi po tem, ali dovolijo, da z Varuhove spletne strani na posebni podstrani projekta naredijo povezavo na njihovo spletno stran. Gre tu zgolj za prijaznost ali za občutek dolžnosti?

Morda je povezano s tem, da bo omenjena podstran govorila o projektu samem in tako nemara vsaj implicitno povezano institucijo povezovala z udeležbo pri projektu. Morda pa gre tudi za splošnejši (in tudi po mojem mnenju sporen) občutek, da povezovanje samo po sebi na neko spletno stran brez njenega pristanka ni dovoljeno. Podoben občutek nekega kanadskega podjetja je pred časom izzval (skoraj pretirano hudomušen) buren odziv zagrizenega svobodogovorca Volokha. Zanimivo bi bilo slišati, zakaj so pri Varuhu vključili to vprašanje.

Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?