sreda, 24. maj 2006

Matej Accetto, 5/24/2006 10:46:00 dop. (trajna stran objave)

Konferenca o pravu EU

Sekcija za evropsko pravo angleške odvetniške zbornice (Bar European Group) ima svojo letno konferenco vsako leto v drugem evropskem mestu. Letos bo to Ljubljana.

Konferenca bo potekala v nedeljo in ponedeljek (28. in 29. maja) v GH Union in bo imela tri sekcije: prva bo posvečena splošnim pravnim načelom, druga pravicam in odgovornostim, tretja pa "zakonodajnim" izzivom. V okviru tretje sekcije bom predaval tudi sam, in sicer na temo možnih reform evropskega sodstva ("The Future(s) of Community Judicature: A Double Headed Trojan Horse?"), sicer pa bo na konferenci sodelovalo kar nekaj znanih oseb iz sveta prava EU - profesorja Tridimas in Eleftheriadis, nova britanska generalna pravobranilka Sharpston in drugi.

Konferenca je sicer načeloma zaprta za javnost, a (brezplačno) odprta lokalnim pravnikom, če se vnaprej registrirajo pri organizatorki. Na žalost sem sam obrazec za prijavo prejel šele včeraj, a morda bo še čas, če bi se kdo želel prijaviti in priti na konferenco. Zato, če koga zanima, naj mi piše na ime.priimek(afna)pf.uni-lj.si.

Naslednji teden pa verjetno sledi nekaj zapisov s konference - kolikor seveda ne bom "zaseden" z najavljenim dialogom s Katjo Šugman.

Oznake:


Komentarji:

Kadar se odločim, da grem iz Slovenije, se tukaj dogajajo neke zanimive stvari.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?