petek, 1. december 2006

Matej Accetto, 12/01/2006 01:48:00 pop. (trajna stran objave)

Publikacije Uradnega lista in popusti

Sicer, če prav razumem, naj bi imeli študenti pri nakupu publikacij Uradnega lista že tako ali tako 20-odstotni popust. A naslednji teden bo en dan za vse, ne glede na vaš studentski status ali svetovni nazor, na voljo še večji popust: v torek, 5. decembra, bo založba praznovala 60-letnico svojega obstoja, v njeni knjigarni na Slovenski cesti 9 pa bodo zato vse njihove publikacije ob nakupu z gotovino na voljo s 60-odstotnim popustom.

To med drugim pomeni, da si lahko tudi mojo svežo knjigo Izgradnja Evrope namesto po redni ceni 5800 SIT privoščite za dobrih 2300 SIT - če vas slučajno mikajo zgolj knjige, ki si jih lahko privoščite, bo ta dan še posebno mikaven. Če si knjige raje (še) ne bi kupili, pa ste še vedno vabljeni, da si jo lahko pridete izposoditi tudi v mojo pisarno v sobi 422 na Pravni fakulteti.

Komentarji:

Minute pred zaprtjem knjigarne je tudi meni uspelo nakupiti željeno literaturo, hkrati pa so gospe za prodajalnim pultom poskrbele še za večerni šprinterski tek na kratke dobankomatne proge, kajti plastičnega denarja ne sprejemajo. In zapirajo vestno ob uri, tako da kakšnemu urnemu mladeniču v zadnjih treh minutah mogoče še znese, gospe v petkah in dragem plašču pa ni preostalo drugega, kot razočarano vrniti knjige na polico in začeti odštevanje dnov do naslednje okrogle obletnice z, upajmo, še slajšim popustom.

Sem pa naglici in potokom pogleda zamegljujočih potnih srag navkljub uspel videti, da ni prav nobena stranka v času mojega obiska zapustila prodajalne brez neke knjige, naslovljene Izgradnja Evrope. Prodajalka mi sicer ni vedela povedati, ali se knjiga kaj prida prodaja, kajti danes se je "vse dobro prodajalo" (še en citat: "skladišče smo praznili z lopato"), in verjamem, da se po celodnevnem garanju kljub prigovarjanju ni uspela spomniti siceršnjih, izvenpopustnih prodajnih rezultatov dotične knjige. Vendar pa je, če se dan po večeru pozna (a se?), že z današnjo prodajo najbrž postala bestseller slovenskega pravnoliterarnega trga.

Čestitke Mateju, in hvala za namig o razprodaji. Zdaj lahko koristi branja Konteksta ovrednotim tudi v denarju :-)

 


Hvala! Sicer pa je novica odlična in rahlo strašljiva; oziroma, povedano drugače, že znani hkratni občutek veselja in nemira, ko veš, da so tvoje besede odpeketale svojo pot.

Bom zelo vesel odziva in konstruktivne kritike, lahko tu, še raje v živo.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?