sreda, 6. december 2006

Matej Accetto, 12/06/2006 02:37:00 pop. (trajna stran objave)

Praznični tedni Konteksta

Zavoljo več drugih obveznosti in truda, ki ga opisujem v odgovoru na komentar Urše izpred nekaj objav, bodo do konca letošnjega leta moje objave na Kontekstu nekoliko redkejše. To ne pomeni, da ne bo nobene - že v petek bom objavil prvi del obljubljenega odziva na vprašanje iz spodnje objave, pa še kakšna se bo našla.

Predvsem pa ne pomeni, da ne bom skupaj z vami željno pričakoval še kakšne objave mojih soavtorjev: po novembrskem ognjemetu sijajnih zapisov se že veselim prazničnega decembrskega.

Komentarji:

Izkoristil bom prostor za komentarje, da odprem temo, ki se mi kot pravniku osebno zdi zelo zanimiva in pomembna.
Na internetni strani Pravne fakultete Lj sem našel link na razpis za MOŽNOST ŠTUDENTSKE PRAKSE. In sicer: "Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo v času predsedovanja Evropski uniji ponudilo študentom prava in mednarodnih odnosov možnost študentskega dela oziroma stažiranja v diplomatskih in konzularnih predstavništvih Republike Slovenije v tujini... Pogoj za izbor je, da imajo kandidati ves čas opravljanja prakse oziroma stažiranja študentski status in aktivno govorijo dva tuja jezika, od katerih je eden angleški..."
Delo je seveda tudi plačano in izjemno zanimivo.

Zelo sporno pa se mi zdi, da se takšno delo ponuja študentom v okviru študentskega dela, sploh v kolikor je takšno delo zamišljeno za relativno daljši čas (v razpisu ni zapisa o trajanju dela). Tovrstni razpisi države so po mojem mnenju jasna kršitev pravil delovnega prava.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?