torek, 5. december 2006

Matej Accetto, 12/05/2006 09:30:00 dop. (trajna stran objave)

Erasmus in pallomeri

Študentom, ki odhajate na izmenjavo Erasmus ali boste kako drugače gostovali na kakšni tuji evropski univerzi, bo morda prav prišla naslednja spletna stran oziroma organizacija, ki se skriva za njo: študentska organizacija Erasmus Student Network (ESN), pri kateri sem bil pred več leti aktiven tudi sam, ima marsikje po Evropi svoje lokalne sekcije, v katerih nadobudni domači študenti skrbijo za študijsko umestitev in čim boljšo bivanjsko izkušnjo gostujočih študentov na izmenjavah.

(In mimogrede: slovenski študenti na izmenjave v okviru programa Erasmus odhajajo šele nekje od leta 1999 naprej, program sam pa bo prihodnje leto praznoval že dvajseto leto obstoja. Če se boste januarja potikali po Bruslju in zlasti če imate kakšno vez s programom Erasmus, pa se lahko tudi vi udeležite otvoritvene konference ESN v poklon njegovemu odhodu iz najstništva.)

Preverite, če ni lokalne sekcije tudi tam, kjer ste oziroma kamor greste na krajši študijski obisk tudi vi. Predvsem pa se skušajte ob resnem delu držati tudi njenega izročila dobre volje, ki je bil pri ESN vedno zaobjet v čarobni besedi Pallomeri.

Oznake:


Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?