ponedeljek, 12. junij 2006

Matej Accetto, 6/12/2006 01:38:00 pop. (trajna stran objave)

Tekmovanje v sodni simulaciji iz prava EU

Kot vse kaže, bom naslednje leto prevzel vodenje ekipe ljubljanske Pravne fakultete na tekmovanju v sodni simulaciji iz prava EU - European Law Moot Court Competition (ELMC).

Vsi, ki tekmovanja še ne poznate, si lahko ogledate uradno stran glavnega organizatorja ELMC in ustrezno predstavitveno stran na spletni strani ljubljanske PF.

Morda bom prav tako prevzel tudi srednje- in vzhodnoevropski "podmladek", Central and East European Law Moot Court Competition, o katerem imamo prav tako fakultetno predstavitveno stran.

Tekmovanje je koristno za tiste, ki vas zanima evropsko pravo, pridobivanje tovrstnih praktičnih izkušenj in priložnosti za navezovanje stikov z mednarodno srenjo evropskega prava, kot nekakšna vadnica in odskočna deska pa tudi tistim, ki nam boste potem službeno "pobegnili" v evropske institucije.

Uraden poziv za informativno prijavo bo še sledil, a že sedaj ste interesenti vabljeni, da se javite na moj e-naslov: ime.priimek[afna]pf.uni-lj.si. Vsi pa ste naprošeni, da vest prenesete naprej tistim, ki bi jih znala zanimati.

Komentarji:

"Imenovanje" sicer poteka bolj po dogovoru možnih kandidatov za vodje posameznih ekip, se pa strinjam, da so simulacije za študente zelo dobrodošlo "praktično" urjenje in zato z veseljem vodim takšne projekte. Po dveh letih na Jessupu in mednarodnem javnem pravu je morda dokaj logično, da se zdaj bolj posvetim simulacijam iz evropskega prava, saj je pravo EU le moje primarno področje.

Glede referenčne teže udečežbe na simulacijah je pa tako, da veliko šteje predvsem pri tistih, ki posamezno simulacijo poznajo. V primeru obstoječih simulacij to pomeni predvsem tujino, zlasti denimo pri podiplomskem študiju na (elitnih) tujih univerzah.

Glede "domačih" simulacij pa se gotovo dobro spominjaš najine izkušnje s simulacijo kazenskega procesa pri prof. Zupančiču; n let kasneje se je zdaj sodne simulacije iz kazenskega prava lotil Primož Gorkič. Če se ne motim, je letos z ekipo študentov pripravil "primer", naslednje leto pa bodo izpeljali tudi samo simulacijo.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?