četrtek, 7. september 2006

Matej Accetto, 9/07/2006 10:58:00 dop. (trajna stran objave)

Prebujanje v novo sezono

September je raztegljiv pojem. Če je kdo ugibal, da bo Kontekst ponovno zaživel s prvim septembrom, se mu opravičujem, kakor tudi vsem drugim, če se bo izkazalo, da v septembru še ne bo vsak nov dan dočakal tudi nove objave. Ampak, kakorkoli že obrnemo, Kontekst se počasi spet začenja prebujati. Nova sezona, novi načrti, napovedi in obljube.

Gre predvsem za dvoje: da bi bralci ob vsakem novem obisku Konteksta na njem našli kakšno zanimivo objavo in da bi imel Kontekst več aktivnih avtorjev. To bo dobro tako za avtorje, ki tako ne bodo čutili prevelikega pritiska potrebe po novih objavah, kot tudi za bralce, ki tako ne bodo obsojeni samo na en slog in vsebino objav.

Prej ali slej bodo vsaj nekateri izmed dosedanjih soavtorjev začeli redneje objavljati tudi svoje zapise - dva sta to že napovedala, čim se rešita pisanja doktorata. Obenem pa bo Kontekst pridobil tudi še kakšnega novega soavtorja, s fakultete in morda tudi zunaj nje. Prva tovrstna obogatitev se ima zgoditi že v prihodnjih dneh, nato pa ji bo sledila še kakšna. Neodvisno od tega pa bodo tu včasih objavljali tudi gosti, zlasti v okviru dialogov o izbranih temah. Enkrat v jeseni bom tako predvidoma sam že razpravljal z uglednim gostom iz ameriške blogosfere.

Tako. Dobrodošli nazaj! V prihodnjih dneh bo sledilo predvsem še nekaj objav v zvezi s študentskimi projekti oziroma prelivanjem idej v stvarnost. Pa hvala vsem, ki ste v vmesnem času pustili komentar na straneh Konteksta ali mi pisali prek e-pošte. Komentatorji (in drugi) si lahko zdaj spet preberete tudi moje odzive in dodate svoje (za lenobno radovedne: glej tu, tu, tu in tu.) Vsaj del bistva Konteksta so namreč ravno komentarji.

Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?