torek, 27. junij 2006

Matej Accetto, 6/27/2006 10:23:00 dop. (trajna stran objave)

Bagdadske počitnice

Najsi je šlo za zmotne ali prikrite razloge, ameriške (in britanske ter še kakšne bolj obrobne) oblasti so si pred invazijo želele sprožiti napad na Irak. Vprašanje je, če bodo to kdaj obžalovale.

Seveda so vam novice v glavnem dobro znane. Na eni strani niz bolečih in pogosto smrtonosnih dokazov, da je Irak še vedno skoraj v celoti vojno območje in v najboljšem primeru poleg tega še na robu državljanske vojne, v najslabšem pa že onkraj njega. Na drugi strani pa poskusi ameriške vlade, da bi v razvoju dogodkov prepoznala kak pozitivni trend in končno pravilno napovedala skorajšnjo lepšo prihodnost tako za svobodno iraško ljudstvo kot za po šivih pokajoče ameriške vojake. Poleg vsega tega pa se je treba še boriti z vztrajnim domačim usihanjem politične podpore in vse glasnejšimi protesti svetovne javnosti zoper njeno pravno akrobatiko glede mučenja in spoštovanja človekovih pravic.

Hudič je že, če mora predsednik ZDA na obisk Iraka pod takšno tančico tajnosti, da celo njegov gostitelj za obisk izve pet minut pred stiskom roke ob prihodu. Še večji hudič pa, če istočasno z Bushevim obiskom Iraka za dvig morale tamkajšnja ameriška ambasada domov pošlje poročilo o stanju njenih zaposlenih, ki ne obeta nič dobrega. Če vas Irak še ni dovolj potrl, je poučno branje.

Ob vsem tem si je skoraj nemogoče predstavljati, da je prvi zadetek (med tako imenovanimi "sponzoriranimi zadetki") ob iskanju besede Iraq po arhivih cnn.com spletna stran, ki vas sprašuje: "Na obisk v Irak?".

Stran sicer zaenkrat pokriva zgolj Bagdad, kjer pa vam na izbiro ponudi šest hotelov, poleg tega pa še vrsto drugih uporabnih povezav. Ena vas denimo pelje na izjemno uporaben opis o tem, kako izbrati hotel v Iraku: "Izbira pravega hotela v Iraku lahko pomeni razliko med uspešnim in katastrofalnim izletom. ... Rezervacija hotela v zunajsezonskem času ali med tednom pogosto omogoči občutno znižanje cene..." Vas mikajo počitnice v Iraku?

Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?