četrtek, 25. maj 2006

Matej Accetto, 5/25/2006 10:23:00 dop. (trajna stran objave)

Slovenija in britanski turisti

Po mojih izkušnjah Slovenija med Angleži postaja vse bolj znana "turistična destinacija", čeprav pri tem začuda mislijo predvsem to, da imamo čudovita in prostrana smučarska središča. Luštna so res, prostrana in sodobna pač ne.

Kakorkoli že, to pišem zato, ker sem danes slučajno naletel na dve vesti v zvezi z britanskim (oziroma združenokraljestvenim) turizmom v Sloveniji: Delov intervju z "bržkone edini[m] britanski[m] turistični[m] agent[om], čigar posel so zgolj izleti in potovanja Britancev v Slovenijo"; ter "popolni vodič po Sloveniji" dnevnika iz Belfasta.

In na kaj nas opozori "primerjalnopravna" analiza obeh člankov? Da je res vsaj na videz malce čudno, da je od petih še delujočih informativnih pisarn Slovenske turistične organizacije na tujem tista v Veliki Britaniji v malem kraju Itchingfieldu nekje v odročnem delu okrožja West Sussex.

(Ostale še delujoče pisarne so na Dunaju, v Parizu, Monakovem (Muenchnu) in Milanu; z letošnjim letom pa so nehale obratovati izpostave na Hrvaškem, Madžarskem in Nizozemskem ter v Belgiji, Švici in ZDA.)

Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?