četrtek, 25. maj 2006

Matej Accetto, 5/25/2006 05:24:00 pop. (trajna stran objave)

Kviz: Skupno življenje brez meja

Spodnja opisa opisujeta stanji v dveh državah sveta. Lahko uganete, v katerih?

1. V mestu mlad neporočen par živi skupaj, a ima dva telefona z dvema različnima številkama - ena je njena, druga njegova. Kadar zazvoni njen telefon, se vedno oglasi zgolj ona, kadar zazvoni njegov, on - sorodniki z dežele namreč ne smejo izvedeti, da živita skupaj, saj bi se jim to zdelo skrajno nespodobno.

2. V mestu mlajši neporočen par živi skupaj s tremi otroki. Toda to po mestni uredbi ni dovoljeno, saj v mestu ne smejo stanovati neporočeni pari z več kot enim otrokom. Zato paru grozi dnevna denarna kazen, ki je lahko tudi veliko višja od njunega zaslužka.

Odgovor lahko najdete med komentarji.

Komentarji:

Prva država je Turčija, oziroma je vsaj bila leta 1997, ko sem sam potoval po njej - opis se nanaša na razliko med "zahodno" usmerjenim Istanbulom in tradicionalnim podeželjem.

Druga država pa so ZDA - več o tem si lahko preberete tu.

 


Najprej sem pomislil, da je prva Slovenija in druga Kitajska. Očitno se potrjuje tista zlajnana "only in america"...

 


Seveda bi lahko bila tudi kakšna druga država, čeprav denimo še nikjer drugje nisem slišal za prakso dveh telefonov, v Istanbulu pa naj bi bila vsaj pred leti sorazmerno razširjena.

Za Slovenijo in njeno glavno mesto pa bi bil morda ustreznejši tak opis:

3. V mestu mlad neporočen/poročen par z otroki/brez otrok išče človeka dostojno stanovanje, ki bi si ga s svojim denarjem sploh lahko privoščil.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?