ponedeljek, 17. julij 2006

Matej Accetto, 7/17/2006 12:32:00 pop. (trajna stran objave)

Pred-vabilo študentom PF, ki bi jih zanimalo projektno delo

Poleg zelo konkretnega projekta tekmovanja iz prava EU se bo v prihodnjem študijskem letu, če bo vse po sreči, porodilo še nekaj zanimivih projektov, ki bi znali zanimati študente in pri katerih bom vsaj deloma sodeloval tudi sam.

Zato to "pred-vabilo", v katerem vas bolj v smislu idejčkanja sprašujem, ali bi vas mikalo kaj od sledečega:

- ideja krožka pravo in literatura (kjer bi prebirali izbrana literarna dela in se o njih pogovarjali) oziroma kaj podobnega;

- projekt prevajanja izbranih pravnih besedil iz angleščine v slovenščino in/ali sorodno terminološko delo;

- sodelovanje pri morebitnih raziskovalnih/pisalnih projektih o izbranih temah;

- pomoč pri urejanju pravne revije v tujih jezikih;

- sodelovanje pri projektu pravo in film (pri katerem sem sam zdaj zgolj dopisni član, nekoč pa sem kot študent so-botroval njegovemu začetku).

Če ste študent ljubljanske Pravne fakultete in vas zanima kaj od navedenega, potem ste vabljeni, da mi pišete in mi to sporočite (na naslov ime.priimek(afna)pf.uni-lj.si).

S tem se še ne zavežete k sodelovanju in seveda tudi še niste izbrani za sodelovanje pri konkretnem projektu, kot tudi ni nujno, da se bodo vsi navedeni projekti začeli dogajati takoj v začetku jeseni. Verjetneje bomo - vsaj kolikor bo to odvisno od mene - začeli z enim ali dvema, potem pa počasi v skladu z interesom in možnostmi dodajali nove. Zato pa bo še toliko koristneje vedeti, kaj bi mikalo početi študente.

In še zadnja pripomba: izplen in smisel sodelovanja pri navedenih projektih se ne bo meril v denarju. Če se bo pri kakšnem projektu že pokazal, se bo bolj naključno in nepričakovano. Zato pa, upam, nagrada za trud ne bo nič manj dobrodošla. Kot bodo dobrodošli tudi vaši predlogi o oblikah in/ali konkretnih temah, ki bi se jih lahko lotili v okviru projektnega dela.

Ko bodo s septembrom vsaj nekateri izmed njih dobili konkretnejšo obliko, boste o njih obveščeni ali jih morda celo soustvarjali.

Komentarji:

aha, podpiram idejo krožka pravo in literatura :D

čist sm ZA :)

ker, če vsakega od študentov pravo vsaj "malo" potegne "notr", potem tako ali tako ni "sposobn" brati tud povsem sproščujoče literature tako, da bi lahko povsem (!) odmislil pridobljeno znanje, poglede in načela ... no in tud sam sem se tako spravil brat PROCES od KAFKE, jah zanimivo :D ni kej ...

haha, zdj sm se spomnu, k sm pisal to, da nism sposobn povsem odmislit prava tud, ko poslušam radio ... slišim reklamo ene večjih trgovskih verig (da ne bo reklame) kako naj bi na obravnavi zaslišali pričo (stranko v trgovini) in s čimer naj bi potrdili "primer najnižje ugotovljene cene/nakupa" ... jah pričo ne poučijo najbolš :D

no to je to :D

 


Tudi jaz sem za krozek PRAVO IN LITERATURA. Se takoj pridruzim:)

 


Pravo in literatura dobi moj glas.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?