ponedeljek, 11. september 2006

Matej Accetto, 9/11/2006 11:44:00 dop. (trajna stran objave)

Urejanje revije Slovenian Law Review

Z novo sezono je napočil tudi čas, da poskusimo nekatere izmed napovedanih projektnih idej iz zamisli preliti v prakso. V komentarjih in pismih ste najbolj navdušeno pozdravili idejo krožka pravo in literatura, o kateri bo v kratkem tudi več govora. Kot prvo pa objavljam naslednje vabilo.

Vse zainteresirane študente vabimo k sodelovanju pri urejanju revije Pravne fakultete v tujih jezikih Slovenian Law Review. Revija je že v tretjem letniku izhajanja, a jo želimo vsebinsko in organizacijsko še okrepiti. K urejanju revije bi zato radi pritegnili tudi študente.

Idej o obliki sodelovanja s strani študentov je kar nekaj, od administrativnih opravkov do določenih vrst uredniškega dela na prejetih prispevkih in do pripravljanja posebne priloge. Zamišljeno je, da nihče ne bi počel zgolj garaškega dela, ampak da bi lahko vsak izmed sodelavcev revije sodeloval tudi v vsebinskem smislu.

Vse, ki bi vas tovrstno delo zanimalo, z Alešem Novakom tako vabiva na informativni sestanek, ki bo v torek, 3. oktobra, ob 13h v Seminarski sobi 5. Pri tem je zaželeno, da nama svoje zanimanje predhodno sporočite po elektronski pošti na naslova ales(pika)novak(afna)pf.uni-lj.si in matej(pika)accetto(afna)pf.uni-lj.si.

Na sestanku vam bova podrobneje predstavila svoje ideje o možnih oblikah sodelovanja, vesela pa bova tudi vaših. Delo na reviji se bo začelo kmalu zatem, deloma še na trenutni, deloma pa že na prihodnji številki revije.

Komentarji:

Raje ne povem preveč, ker je oblik sodelovanja veliko in se lahko pojavijo tudi še nove, tako da so vrata odprta skoraj vsakomur in je veliko odvisno tudi od vsakega posamičnega študenta.

Kdor bi želel zgolj pomagati pri administrativnih opravkih, ne bo potreboval posebnega predznanja ali časa. Za preverjanje, ali poslani članki ustrezajo slogovnim zahtevam revije in sistemu navajanja, že nekaj več, za pisanje morebitnih prispevkov oziroma prilog pa še več. A tudi v tem pogledu študentov 2. letnika ne bi že vnaprej odpisali, sploh pa ne v projekciji naslednjega leta, ko bi z enoletnimi izkušnjami po idejah in zadolžitvah napredovali do vse težjih.

"Črta na dnu" je torej ta, da vsekakor pridite na sestanek, če vas stvar zanima. V najslabšem primeru se nam boste vsaj pokazali in vas bomo lahko kasneje povabili še na kaj drugega, v najboljšem pa boste že pri SLR našli kaj takega, kar vas bo veselilo in boste lahko počeli.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?