sreda, 24. januar 2007

Matej Accetto, 1/24/2007 04:02:00 pop. (trajna stran objave)

Slovenian Law Review

Nekateri bralci se morda še spominjate septembrskega vabila študentom PF k sodelovanju pri urejanju revije Slovenian Law Review. Takrat se je skupina študentov odzvala vabilu in osem študentov je sodelovalo pri pripravi lanske številke. Pomagali so pri urejanju prispelih znanstvenih razprav avtorjev, trojica je pripravila posebni prispevek o ureditvi sodstva v Sloveniji za nov odsek oziroma prilogo revije, poleg tega pa še pri trženju revije (po svetu različne institucije te dni odpirajo vabila k posebnemu ogledu zadnje številke) in drugih podrobnostih.

Ena od slednjih "podrobnosti" je tudi prenovitev spletne strani SLR, na kateri ste dobrodošli kot obiskovalec, morebitni naročnik ali kot avtor(ica). Stran je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Od vsebine so sicer prosto dostopni zgolj povzetki objavljenih znanstvenih razprav, zato pa lahko na njej najdete podrobnejša navodila za pisanje, če bi se odločili reviji v objavo poslati tudi kak svoj prispevek.

(K slednjemu vas seveda še posebno toplo vabim; če se po vaših predalih valjajo kakšne še ne preveč zaprašene magistrske naloge s študija v tujini ali pa prostočasni znanstveni prispevki, ni nobenega razloga, da jih ob pozitivni anonimni recenziji tujega strokovnjaka ne bi z veseljem objavili v SLR! In ne bojte se morebitne zavrnitve - ta je pač v mednarodnem okolišu redni spremljevalec (skoraj) vseh avtorjev.)

Kakorkoli že, vabljeni na stran, seveda pa bom(o) vesel(i) tudi konstruktivnih predlogov za njeno nadaljnjo izboljšavo. (Za nekaj drobnih popravkov že ve, da jo še čakajo.)

Komentarji:

Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?