ponedeljek, 15. januar 2007

Matej Accetto, 1/15/2007 07:06:00 pop. (trajna stran objave)

Novo leto in nova podoba Konteksta

Nekateri izmed dragih bralcev ste se baje že malo zbali za - ali, kar je še bolje, razjezili nad - usodo Konteksta, ki letos še ni polno zaživel. Za to obstajata dve pojasnili, ki sta obenem tudi napoved Kontekstove nadaljnje usode.

Prvo je to, da sem imel sam ob prelomu leta kopico drugega dela, ki še ni povsem končano. Vseeno se bo zdaj, ko nam je globalno segrevanje prineslo tako lepe pomladne dni, tudi Kontekst počasi prebudil iz "zimskega" spanca.

Drugo pa je, da mi - oziroma nam - mojih soavtorjev očitno še ni uspelo aktivirati do te mere, da bi lahko s skupnimi močmi ohranjali tempo vsaj ene nove objave na dan. Sam žal zaradi drugih obveznosti takšnega tempa tudi ne bi vzdržal, zato bo do nadaljnjega zaveza Konteksta malo omiljena: ne več vsaj ena nova objava vsak dan, temveč vsaj ena nova objava vsak drugi dan oziroma približno tri objave na teden. Takšna zaveza bo bolj izvedljiva, obenem pa boste bralci vseeno vsaj približno vedeli, kaj vas čaka - čemur so konec koncev takšne zaveze tudi namenjene.

Še vedno velja, da se pripravljata dva nova dialoga, obenem pa boste nemara opazili, da se bo oblika Konteksta v prihodnjih dneh zaradi spremembe programske opreme, ki ta blog poganja, malo spremenila - predvsem bomo avtorji lahko objave opremljali s področnimi oznakami, po katerih boste bralci lahko prišli do vseh objav z isto tematiko.

Tako - hvala za vse komentarje v vmesnem obdobju in opravičilo, če ste ob svojih zadnjih obiskih naleteli zgolj na "lanski sneg" oziroma se v mislih vračali k njemu. Zdaj pa spet, kot pravijo, k stvari!

Komentarji:

Hmmm... dr. Ambrož je obljubil eno objavo na mesec. Zaenkrat mu je oproščeno, ker se ravno pripravlja na pravosodni izpit, vsekakor pa upam, da se bo v bližnji prihodnosti kaj "oglasil".

lp, Urša

 


Tudi jaz, Urša, tudi jaz. In enako velja tudi za vse druge soavtorje: ena objava na mesec je na splošno en tak povsem sprejemljiv minimum zaveze, kajne?

Edino, a močno opravičilo je seveda to, da so mnogi med njimi zelo zaposleni; zlasti tiste s pisanjem doktoratov zelo razumem, da jim preprosto ne uspe razmišljati o objavah na Kontekstu. A vendarle močno upam, da se bo njihova dodana vrednost in s tem tudi kakovost našega pravloga začela povečevati.

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?