ponedeljek, 5. junij 2006

Matej Accetto, 6/05/2006 04:45:00 pop. (trajna stran objave)

Dialog #1: Sklenitev in splošni komentarji

Dragi bralci, za nami je prvi dialog na Kontekstu o izbrani pravni temi - tokrat med Katjo Šugman in menoj o nevarnih razmerjih med kazenskim pravom in Evropsko unijo.

V dobro novih ali prihodnjih bralcev je tu povezava na navodila za branje dialoga, ki zdaj vsebuje le še prikladen in kronološko pravilen seznam posameznih zapisov: če boste sledili povezavam, boste lahko dialog prebrali po vrsti od prve proti deseti objavi.

Na tem mestu pa naju oba s Katjo zanima, kakšne so bile vaše izkušnje s tem dialogom. Se vam je zdelo povedano koristno ali že (pre)dobro poznano in prežvečeno? Kakšen se vam je zdel format dialoga? Zanimiv in dobrodošla "nadgradnja" klasičnih objav na blogu ali morda ravno zaradi klasične oblike bloga neustrezen? Bi kaj spremenili, ste kaj pogrešali?

Komentarji so zelo dobrodošli tudi zato, ker bomo v prihodnje skušali pripraviti nove podobne dialoge - med soavtorji in z zunanjimi gosti. Ne bomo se branili tudi predlogov, če imate v mislih kakšno posebno zanimivo temo za dialog in/ali sanjske sogovornike.

Komentarje lahko (kot pri vsaki drugi objavi) pustite tako, da kliknete na ustrezno povezavo pod tem besedilom.

Oznake:


Komentarji:

Hvala za povedano in za zahvalo.

Ja, razlike v gledišču so res zanimive, pri čemer bi verjetno morali upoštevati celo vrsto različnih osebnih okoliščin:

- ali gre, kot praviš, za neposredne ali posredne "Evropejce",

- ali gre za pravnike ali nepravnike,

- ali gre za pravnike prava EU ali pravnike z drugih področij, ki na področju EU "zgolj" "gostujejo" (kolikor je to različno od prve alineje),

- ali gre za tiste, ki so do projekta evropskega povezovanja sicer ravnodušni ali imajo do njega izoblikovano močno stališče - in, če slednje, ali je to stališče pozitivno ali negativno

... pa še kaj bi se verjetno našlo. V vsakem primeru bomo z razpravami nadaljevali in, upam, kdaj pa kdaj doživeli tudi kakšno razpravo s tabo v eni izmed obeh glavnih vlog.

P.S. Sicer pa, seveda, navijamo za Gano, kajne?

 


Dodaj komentar



<< Na glavno stran

This page is powered by Blogger. Isn't yours?